BAN Desperate - Mempergunakan Islam Untuk Mengaut Keuntungan

Aku tak tau apa ada dalam pemikiran butthurt mereka, mempergunakan islam sebagai modal penarik dalam perniagaan. Kalau kita tengok kristian, mereka takde memasukkan elemen keagamaan dalam memasarkan produk mereka, termasuklah agama yang lain. Tapi hari ini pelbagai iklan ustaz ustazah banyak menggunakan element keislaman dan kadangkala terlalu ketara. Kenapa tidak menerangkan kepada public tentang research yang dijalankan dan bukannya hanya mempergunakan ayat suci al-quran semata-mata.

Minuman berperisa berkarbonat, surely dan globally tahu minuman tu tak membawa pada kesihatan. Tapi demi memperomosikan perniagaan mereka sanggup mempergunakan ayat suci al-quran.


Info Asal : Blogserius
BAN Desperate - Mempergunakan Islam Untuk Mengaut Keuntungan BAN Desperate - Mempergunakan Islam Untuk Mengaut Keuntungan Reviewed by BANkami Blog on July 17, 2013 Rating: 5

11 comments:

  1. menipu je lebih. yg buruk dan org pandang serong adalah islam. ape tak pikir ke mereka ni.

    ReplyDelete
  2. nak untung cepat punya pasal. bangang

    ReplyDelete
  3. ingat senang2 ke nak ambik rambut rasulullah celup dlm air, org mekah pun jaga x bg benda ni melarat2 hanya nak dpt keberkatan tp lupa keberkatan bila kita solat berjemaah pun kita dah ikut nabi, insyallah tu lg lebih2 berkat lg haihzzz

    ReplyDelete
  4. nak dapat untung cepat kot. hoho.

    ReplyDelete
  5. sebab tu byk company bukak separuh jalan then tutup. duk menipu guna nama islam. cuba buat nmpk profesionl skit

    ReplyDelete
  6. masaalahnya org melayu ramai yg caye benda mcm ni. Main nganga dan hanguk je. Dian ada plak bangkai2 yg reti sket bab agama amik kesempatan atas sikap 'lurus bendul' umat Islam.

    ReplyDelete
  7. ambil kesempat atas kejahilan org islam tu sendiri

    ReplyDelete
  8. woi Nabi suruh amal sunnah la. bukan minum air rambut dia. minum air rambut tp xsolah fardu berjemaah d rmh2 Allah 5kali sehari buat apa!!!!!! cinta pa nabi adalah dgn mengamalkan sunnah baginda. ini Nabi SAW yg sendiri bg tau. -barangsiapa yg mencintaku, hendaklah dia mengalamalkan sunnah2 ku. kalo x minum air rambut nabi blh d anggap xada rasa cinta pd nabi itu mengarut. org miskin xda duit nak beli air rambut ko jual, jd mana na? xdpt la cinta nabi kan?. ini semua mengarut. mggunakan agama utk berniaga adalah mengarut.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.