BAN LakiBini - Ibu Bapa Bergaduh, Baby Jatuh Mati Dalam Sungai

Bergaduh punya pasal, sampai terjatuh baby dalam sungai dan meninggal dunia. Punca pergaduhan tak tau. Apa yang aku baca, suami salahkan isteri and isteri salahkan suami. Bila polis tanya pihak lelaki, laki tu cakap baby tu jatuh masa dia duk bergaduh. Tapi si isteri pi lapor kat polis, suami dia lontar baby dalam sungai.

Dikatakan juga, malam tu mereka bergaduh then si isteri ni nak hantar baby tu kat rumah parents dia esok paginya. Tapi si suami ni tak bagi and amik anak tu. So berlakulah pergaduhan. Yang aku heran, kenapa dia bergaduh kat tepi sungai. Takkan bergaduh dengan baby duk kat tangan.

This tragis story berlaku kat china. Not in malaysia.


Info Asal : ChinaSmack
BAN LakiBini - Ibu Bapa Bergaduh, Baby Jatuh Mati Dalam Sungai BAN LakiBini - Ibu Bapa Bergaduh, Baby Jatuh Mati Dalam Sungai Reviewed by BANkami Blog on October 09, 2013 Rating: 5

11 comments:

  1. kesian kt baby. ibubapa yg buat hal. baby jadi mangsa. takpe syurga menanti.

    ReplyDelete
  2. kesian kt baby tak bersalah.

    ReplyDelete
  3. nama pun manusia..lagi usia meningkat bukannya semakin matang ttp semakin bangangg.. skrg menangis airmata darah pun dh x guna...bodo piang

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu namanya takdir. dh ketentuan allah baby tu mati. nk buat mcm mana. jadikn pengajaran bagi kita yg hidup ni. jgn ikut nafsu marah

      Delete
  4. sesal dulu pendapatan, sesal kemudian tak berguna.

    ReplyDelete
  5. manusia semakin punya akal semakin bodoh

    ReplyDelete
  6. gajah sama gajah bergaduh, pelanduk mati di tengah-tengah..mama sama appa bergaduh, baby mati tercampak ke sungai...

    peribahasa utk generasi tahi yang sepatutnya mandul..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dh nk buat mcm mana. tu smua ketentuan allah.

      -fathul bari

      Delete

Powered by Blogger.