BAN Info - Suami Umur 54 Tahun Ke Atas Penyebab Anak Autisme (Gangguan Otak)

Suh kawin awal, macam2 pandangan ada. Tak ready la, tak habis berhibur lagi la. Duit tak cukup la. Tapi bila kaya, duit berlambak. Masalah nak cari teman setia pulak. Nak cari teman yang betul2 faham pulak. Kalau pikir masalah, sampai mampos takkan habis.

Ni haaa, satu artikel mengatakan lelaki a.k.a suami yang berumur 54 tahun ke atas, then kahwin then nak anak. Anak yang dilahirkan tu kemungkinan berisiko autisme. Autisme ni sejenis penyakit saraf. Tapi di UK, 1 dalam 100 kanak2 menghadapi autisme. Mostly disebabkan genetik dan faktor persekitaran.

Bagi aku la, benda ni boleh dibuat rujukan untuk perancangan masa akan datang. Tapi gaya hidup mak bapak, cara penekanan pembelajaran, faktor pemakanan memainkan peranan penting.


Info Asal : DailyMail
BAN Info - Suami Umur 54 Tahun Ke Atas Penyebab Anak Autisme (Gangguan Otak) BAN Info - Suami Umur 54 Tahun Ke Atas Penyebab Anak Autisme (Gangguan Otak) Reviewed by BANkami Blog on February 27, 2014 Rating: 5

11 comments:

  1. nasib baik aku muda bergetah lagi

    ReplyDelete
  2. kena kahwin awal la ni. awek aku la byk sgt songeh.

    ReplyDelete
  3. ingat nak tambah 1 lagi..terus hilang selera..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh jer tambah. jgn pancut dalam. pancut dalam mulut takper.

      Delete
    2. muda2 taknak kawin. dh tua bru nk menggatal keras kote.

      Delete
  4. Nak kawin, kawin jelah, ade aku kisah! Jgn berzina sudah. Kalau bujang 100 sebatan, kalau kawin rejam sampai mati. Ingat bahaya berzina, memang sedap tapi lepas tu merana. Hidup takde keberkatan, janji Allah itu benar. Hati-hati saudaraku semua termasuklah aku yang lemah iman ni. So, rancang perkahwinan, proper channel. Tq.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok ustaz. tapi kalau cewek sy xnak mcm mane. puas saya pujuk.. tapi hari2 dia nk dating. sy ajak kawin dia ckp not ready.

      Delete
    2. itu tandanya dia tak bersedia lagi, kahwin ni bukan perkara main-main, banyak hati perlu dijaga.

      Delete
    3. dari mata turun ke hati. dr hati turun ke ..............

      Delete
  5. tok aku kawin banyak elok elok je anak cucu dia.Islam dah ajar cara jimak so tawakal je.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.