Hindraf Ugut Demostrasi Seluruh Negara? HAHAHAHA - BANkami

Monday, April 24, 2017

Hindraf Ugut Demostrasi Seluruh Negara? HAHAHAHA

Pengerusi Hindraf, P Waythamoorthy memberi kata dua kepada kerajaan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Tarik balik arahan terhadap abangnya yang juga pemimpin Hindraf, P Uthayakumar untuk bertemu dengan lembaga penasihat ISA atau bersiap sedia untuk berdepan sekali lagi dengan protes jalanan di seluruh negara.

Waythamoorthy yang tinggal di London berkata arahan ke atas Uthayakumar selepas beliau dibebaskan tanpa syarat dari Kem Tahanan Kamunting, adalah tidak sah dan melanggar perlembagaan.

Oleh itu, beliau menggesa pihak berkuasa supaya segera menarik balik arahan tersebut, dan jika tidak, pergerakan itu akan mengisytiharkan 'perang' terhadap kerajaan Najib.

Menurutnya, tindakan lembaga penasihat ISA itu melampaui Perlembagaan Persekutuan dan "satu ugutan untuk menahan semula Uthayakumar".

Waythamoorthy kini sedang menziarahi tempat-tempat suci di India sebagai memenui niatnya ekoran pembebasan abangnya daripada tahanan di bawah ISA.

MK

2 comments:

  1. jangan dilayan puak picisan ni....besar kepala...kaum kau hidup di sini dah aman damai berbanding di India lagi mau menyalak...dekat india sana hari2 kau org kasi bantai org muslim apa cerita??

    ReplyDelete
  2. HINDRAF.....Hindu Right Action Force.....noooooooooo....canot be....noooooooo...like more to.....Hari Isnin Nak Duit....Rabu Angkat Fulus...hehehehehe...pui

    ReplyDelete

Pages