Who Is Husain - Diugut Bunuh

Ahli sebuah kumpulan yang mengagihkan risalah mengenai Imam Husain di Kuala Lumpur menafikan dakwaan mereka menyebarkan fahaman Syiah, sehari selepas polis memberi amaran terhadap tindakan mereka.

Kumpulan “Who Is Husain?” turut memberitahu FMT, mereka menerima ugutan bunuh.

Husain Ali ialah cucu Nabi Muhammad yang juga watak penting dalam fahaman Syiah yang dilabelkan sesat oleh pihak berkuasa agama di negara ini.

Tetapi, ketua kumpulan itu yang hanya mahu dikenali sebagai Natasha berkata, ia bukannya organisasi agama.

“Organisasi kami ialah badan amal yang mahu membawa perubahan positif, kami tiada kaitan dengan agama. Fokus kami terhadap alam sekitar, kemiskinan, gelandangan, kebersihan dan bekalan air,” katanya kepada FMT.

Katanya, ahli kumpulan itu mengedarkan beg “goodies” Ramadan kepada orang ramai, termasuk kurma, minuman, tasbih dan risalah organisasi itu.

Natasha yang mendakwa dirinya Sunni berkata, satu kumpulan Facebook kemudiannya mendakwa mereka menyedarkan fahaman Syiah.

“Ada orang yang memberi maklumat salah dan sengaja memanipulasi keadaan.”

Semalam, Ketua Polis Negara, Abdul Hamid Bador dilaporkan berkata, pihaknya akan bekerjasama dengan pihak berkuasa agama untuk mengekang kegiatan kumpulan itu.

“Kita akan pantau sebarang aktiviti yang bertentangan dengan fahaman Ahli Sunnah Wal Jamaah dan ambil tindakan yang wajar,” katanya semalam.

Natasha berkata, kumpulan itu perlu dilayan secara adil dan pihak yang mengugut mereka perlu disiasat.

“Kami sudah membuat satu laporan polis mengenai perkara ini serta berharap Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia akan bertindak terhadap mereka yang mengugut kami.”

FMT

Post a Comment

5 Comments

 1. PENIPU nak MAMPOS si PENGGANAS2 Syiah-EJEN DAPembunuh dan TUAN2 CIA/MOSSAD depa ni yg. nak MEMECAHBELAHkan umat ISLAM/MELAYU kita lagi!!! MAMPOS lu!!!!!°!!!°°

  ReplyDelete
 2. Tgk. si PEMBUNUH2 PENDATANG2 CINA bangkai ANJING ni yg. MEMBUNUH pembantu rumah dr. saudara se BUMIPUTERA Melayu kita dr. INDONESIA - yg. mahu diBEBASkan oleh si peguam PARIA gopal bangkai ANJING DAPembunuh tu, walaupun depa patutnya diHUKUM GANTUNG sampai MAMPOS dr. AWAL dulu (KEDUTAAN Indonesia yg. disyaki diKUASAI oleh PENDATANG2 Cina-pro JOKOWI HARAM JADAH tu, BUKANnya PEDULI pun nasib saudara2 se bangsa BUMIPUTERA Melayu kita yg. MISKIN dr. Indonesia)!!!! JAHATnya PEGUAM2 PENJAJAH/PENGGANAS DAP bangkai ANJING ni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Lihat di -

  http://lifeofaannie.blogspot.com/2019/05/getting-away-with-murder-among-other.html

  Getting away with murder, among other things

  Life of Annie blogspot com
  16 May 2019.

  ReplyDelete
 3. terserlah kebencian mrk kpd cucu Rasul saw. kebencian kpd nama Husain yg diwarisi dr zaman umayyah abasiyah.

  brp ramai anak2 yg di namakan husain di negara ini?

  Ya Rasulullah saw - saksikanlah!!!

  ReplyDelete
 4. Pusing kot mane pun, dap gak yg salah. Untung jadi cina MCA. Walaupun pernah saman pas kelantan kerana suruh buka kedai judi, maki pas kerana 355. Tetap dipandang mulia dan suci setelah disucikan oleh hadi and the gang... Tahniah la ye ...

  ReplyDelete