Korang selalu ke pejabat menggunakan motosikal ataupun menggunakan basikal. Adakah korang rasa selamat semasa berada di jalan kampung yang Tar nya begitu cantik dan menjadi kegemaran kereta laju untuk menekan minyak memcecah 140km/j. Tapi itulah hakikatnya jalan di malaysia. Kita hanya di suruh membayar cukai jalan, tetapi jalan yang cantik hanyalah jalan yang dikenakan Tol. Tanpa Tol, jalan akan bertukar menjadi jalan politik. Puii!!!

Kenapa setiap jalan tidak diperuntukkan 1 line yang lebarnya 7 kaki untuk motosikal. Yes, memang ada, tetapi tidak pada semua tempat. Dan kenapa pula kerajaan tidak memperuntukkan semua jalan di malaysia diwajibkan membuat 7 kaki bahu jalan beserta line warna khas untuk laluan motor.  Yang mereka tahu hanyalah memasang speedtrap untuk dapatkan duit daripada rakyat. Keselamatan pengguna tak amik kish.

Maybe akan ada alasan memerlukan kos yang tinggi, itulah alasan membodoh daripada pak menteri, sedangkan ratusan juta duit digunakan untuk projek yang meminta rakyat membayarnya semula. Beli motor@kereta, bayar roadtax pelbagai, bayar cukai jalan setiap tahun then bagi jalan jem kat area bandar. Lepas tu keluarkan statement "kami akan cuba perbaiki". Dekat pilihanraya baru projek nak jalan. Haktuiihh!!.. Sebelum pilihanaraya sibuk mencari kesalahan. PR ker, PAS ker, UMNO ker. Semua sama jer. Dapat duit mulut diam, Tarak Duit, Mulut Pompuan. Puiii!!!


Info Gambar : abihulwa, FiQ, OHtdk