BAN BerukBand - Customer Kutuk Maxis Tanpa Belas Kasihan

Zaman dulu, nak tipu setakat area kampung tu jela tahu. Ko pindah tempat lain, ko bleh jadi penipu tempat lain pula. Tapi sekarang, semua canggih. Dengar gambar ko ada, maka tunggulah ko jadi mangsa tahi. Tu kalau bab menipu la.

Maxis, aku sendiri pernah pakai maxis, pakai tak sampai setahun then aku terminate. Mula-mula tu memang laju, masuk je bulan ke 5 6, line internet dah jadi berukband. Nak kata beruk pun, beruk laju je naik pokok. Then aku tukar kepada digi 2 ringgit/ day. Unlimited. Puashati nk surfing bila pergi mana-mana.

So, kepada pengguna maxis broandband. Apa kata anda. Nah tengok orang kutuk broadband maxis kaw kaw punya.



Info Asal : Maxis
BAN BerukBand - Customer Kutuk Maxis Tanpa Belas Kasihan BAN BerukBand - Customer Kutuk Maxis Tanpa Belas Kasihan Reviewed by BANkami Blog on June 05, 2013 Rating: 5

14 comments:

  1. Boikot keling maxis. Tapi melayu tak mampu handle company besar. Puii!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ko tahu melayu tak boleh handle company besar?

      Delete
    2. melayu kan popular dgn bagi projek. berangan nk dpt projek besar, bila dpt pass kt cina india. sekarang claim apa cina mahu. malu betul. 50tahun melayu memerintah, tak habis dgn isu kemelayuan.

      Delete
    3. memang kalau cina memerintah melayu boleh maju ke?

      Delete
  2. Support Digi. Digi ada orang kuning. Kuning tu BERSIH. Sokong Digi maknanya sokong bersih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak payah nak promote Digi la,kawasan bandar boleh lah kalau dekat kawasan kampung? macam haram

      Aku pakai celcom dan aku duduk kg,memang terbaik.

      Delete
    2. celcom utk org kampung je. duk bandar line selalu mcm haram. nasib baik tenet ok.

      Delete
    3. Orang kampung sekarang lebih Value customer sebab duit banyak dari orang bandar.

      Nama je orang bandar kononya terdedah dengan kemodenan tapi miskin mengalahkan orang kampung hidup pun cukup2 nak sara diri.

      Tak perlulah servis2 bagus untuk orang bandar.

      "kerja kahwinkan benih anak pokok getah je tapi poket padat"

      Delete
    4. kalau mcm tu, kerajaan kena pasang unifi kt kampung. org kampung lebih valueble.

      Delete
  3. sy gn maxis 3 thn je sbb bla blk kg, 1 bar je yg tinggal..so selamat tinggal la wahai maxis...

    ReplyDelete
  4. dulu pernah promoter tu suh try guna maxis broadband.. guna dlm 10hari cenggitu la.. x ingat.. tak kan di charge 10 hari tu.. tp rupa2nya ada hidden charges rupanya.. untuk registration rm100, untuk termination rm100.. perghh guna 10hari je kena rm200.. promoter tu lgsg x ckp pasal registration n termination charge ni. kat term n syarat dia ada rupanya.. sapa la yg nak baca term n syarat yg kecik tu? panjang lak tu, so kite percaya je la ckp promoter kan yang "tak kena bayar apa2 kalau guna 10hari".. rasa tertipu disitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. maxis keling ni tak habis menipu. mesti dia ajar promoter tu cara menipu. dahla berukband mcm siput.

      Delete
  5. Apa2 kejadah tak kira apa brand, selagi carrier/transmission pakai microwave @ RF mmg hampeh..ambik cth astro,atau yg internet pakai satelite. lagi mudah nak faham,sesapa yg pakai wired broadband apa2 cap sekalipun, blh test satu cucuk LAN port & lagi satu pakai wifi..korang banding dia punya speed.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wired mmg la laju. tapi kos nk buat tu tinggi. tapi internet pakai satelite mmg terbaik. tak tau knapa malaysia tak buat menyeluruh

      Delete

Powered by Blogger.