Hajat Hantar Air Pada Jamal, Ratu Naga Diserang 30 Lelaki Dayus - BANkami

Thursday, December 22, 2016

Hajat Hantar Air Pada Jamal, Ratu Naga Diserang 30 Lelaki Dayus


Niat seorang ahli PKR, Syarul Ema Rena Abu Samah untuk membantu pemimpin Gerakan Merah, Datuk Seri Jamal Yunos yang mengadu tidak mandi selama empat hari kerana gangguan bekalan air bertukar menjadi pengalaman negeri.

Syarul Ema atau lebih dikenali dengan nama Ratu Naga mendakwa dirinya diserang dengan dibaling enam papan telur, air cat dan juga tepung.
“Kira-kira jam 10.15pagi saya sampai di kawasan rumah Jamal. Bila tiba di sana, kereta saya ditahan kira-kira 30 orang dan diketuai oleh Jamal, mereka sekat jalan.
“Saya seorang turun dari kereta, dia kata dah lama nak jumpa saya. Bila saya saya cakap nak hantar air, dia kata kau memang bodoh…
“Tiba-tiba ada seorang pengikut Jamal baling air bercampur cat ke arah saya, kemudian orang tu lari, sebelum mula baling telur dan saya kemudian bergelut dengan (kira-kira) 30 pengikut Jamal.
"Ketika itu Jamal sudah lari,” katanya pada satu sidang media di Kuala Lumpur hari ini sambil menambah beliau akan membuat laporan polis kemudian nanti.
Semalam Jamal hanya bertuala dan hadir ke bangunan Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah di Shah Alam untuk tumpang mandi di pejabat menteri besar Selangor.

Jamal yang juga ketua Umno Bahagian Sungai Besar turut membawa gayung, berus gigi dan sabun sebagai protes terhadap kerajaan negeri yang didakwanya gagal mengurus masalah air di negeri itu.


Mengulas lanjut, Ratu Naga berkata kehadirannya bersama NGO Sinar Ehsan yang sudah lama disertainya hanyalah ingin menghulurkan bantuan kepada Jamal.
“Semalam saya dah beritahu terang-terangan yang saya nak hantar bantuan air dekat Jamal. Jadi saya pergi ke rumah Jamal di Ampang tujuan nak hantar air.
“Kami simpati dengan Jamal kerana satu Ampang mandi kecuali dia seorang, kita hantar air dengan harapan dia boleh mandi,” katanya.
Ratu Naga berkata, selepas diserang oleh sekumpulan lelaki itu, beliau diselamatkan oleh suaminya, Ezad Zainal yang pada awalnya menunggu dari dalam kereta.

Ratu Naga turut melahirkan rasa kesalnya bagaimana 30 orang lelaki tergamak menyerangnya.
“Saya masih terkejut. Saya tak sangka saya seorang perempuan perlu 30 0rang lelaki untuk bertumbuk dengan saya semata-mata nak tolak bantuan.
“Saya seorang perempuan pun dia takut. Saya hantar air nak bagi Jamal mandi, selepas tu dia mandikan saya dengan air yang dia ada,” katanya dengan kesal.
Beliau menggesa pihak berkuasa mengambil tindakan terhadap Jamal.

MK

No comments:

Post a Comment

Pages