PAS Belajar Skrip "Dulu Tak Tahu" Dengan Umno Ker?

Nampaknya sekali lagi batu yang dilontarkan PAS terkena kepala sendiri. Selepas isu air kelantan, kemudian isu RUU355 dan kini isu RCI Tabung Haji. Daripada mengheret rakyat ke jalanan hinggalah mengajak rakyat mencaci kerana tabung haji telah dirompak. Kemudian mendesak RCI dijalankan.

Akhirnya, isu RCI dijadikan alasan sebab dahulu tiada maklumat. Persoalanya, bolehkah menuduh tanpa usul periksa. Apakah dengan menuduh tanpa usul periksa dibenarkan kepada individu tertentu yang mungkin maksum ataupun kalis daripada dosa.

Sekarang semua parti telah diberi peluang memerintah malaysia dan kita sendiri dijamu dengan pelbagai alasan apabila janji tidak mampu ditunaikan. Urusniaga sesuatu business besar bukan semudah memberi ceramah di masjid. Dimana, selesai ceramah bayaran dibuat dan ada sehingga ribuan ringgit.

Harap PAS tidak menggunakan ayat keramat mahathir "manifesto bukan kitab suci".  

Post a Comment

3 Comments

 1. Tubuh jer rci siasat tabung haji.
  Nak tutup salahlaku mangkuk tua ker?

  Sblm pru14...hutang negara rm686billion.Slps mrk tumbang hutang dan liabiliti bertambah rm1. 246trillion.Maka tercapai impian mangkuk tua slps merobohkan KERA_jaannya melihat hutang negara bertambah menjadi rm1.2trillion.Ko nak sangat kan?!

  Kalau ada mangkuk yg berhasrat kerajaan phanceng plasplisplus mentadbir negara....memang bangang!!!

  Perasuah, perompak dan penyamun besar yg berpura2 maksum ramai dlm phanceng!!!

  'Manifesto bukan kitab suci'
  'Mandat anak, proksi dan kroni diutamakan'
  'Mandat raykat, kencing kencingkan'

  ReplyDelete
  Replies
  1. Besor udang galah Mangkok ni dpt. Sebab tu lain mcm membela. TaK paham Yg org Kata takde ape masaalah. Nak buat ape buang masa...

   Delete
  2. Ko wakil cakap bagi tommy thomas yer?

   Delete