FMT | Polis sedang menjalankan siasatan berhubung 2 laporan yang masing-masing dibuat oleh murid Tahun 5 dan pelajar Tingkatan 1, mendakwa mereka diliwat oleh pengetua sebuah sekolah menengah.

Kedua-dua pelajar terbabit membuat laporan polis semalam mendakwa diliwat pengetua berusia 55 tahun tersebut pada hujung minggu lalu selepas memaklumkan kejadian kepada keluarga masing-masing.

Menurut sumber, mereka dihantar ke Hospital Kepala Batas bagi pemeriksaan sebelum dibawa ke Hospital Seberang Jaya untuk pemeriksaan lanjut dan mendapati ada kecederaan di bahagian kemaluan masing-masing.

“Dua mangsa mendakwa diliwat pengetua itu ketika mereka menyertai satu program pendidikan di sekolah (menengah) berkenaan. Lelaki itu akan dipanggil pihak polis untuk direkodkan keterangan,” katanya semalam.

Menurut sumber selain 2 mangsa berkenaan, beberapa pelajar lain turut mendakwa diliwat pengetua terbabit dan mereka dijangka membuat laporan polis esok.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Utara ACP Noorzainy Mohd Noor ketika dihubungi Bernama mengesahkan menerima laporan berhubung kejadian itu dan siasatan lanjut sedang dijalankan.